Qui som?

PROFESSIONALS 

Departament d'Ensenyament:

                        MARGA ROCA,  Coordinadora (Mestra Logopeda i Psicòloga)
                      
                       ASSUMPTA MAJÓ (Pedagoga) 
                      
                       CARLES ROM  (Mestre d'Educació Especial)DESCRIPCIÓ:

El CRETDIC és un centre de recursos de suport als centres educatius en l’adequació de la tasca docent a les necessitats especials de l’alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament i trastorns de conducta. La seva intervenció es concreta en quatre grans àmbits: alumnat i famílies, centres i professorat, serveis educatius (EAP) i zona educativa.

DESTINATARIS:
 • Alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament o trastorns greus de la conducta
 • Centres i professorat de l’alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament o trastorns de la conducta, en col·laboració amb l’EAP.
 • Professionals dels serveis educatius (EAP i/o SEE) de la zona educativa implicats en la resposta educativa d'aquest l’alumnat.

OBJECTIUS:
 • Col·laborar amb els assessors psicopedagògics dels serveis educatius de zona (EAP) i específics en la identificació i avaluació de les necessitats de l’alumnat amb trastorns generals del desenvolupament i/o amb trastorns de conducta, en el seguiment de la seva evolució i en l’orientació a llurs famílies.
 • Donar suport al professorat dels centres i als assessors psicopedagògics dels serveis educatius (EAP) en la implantació de mesures educatives i psicosocials per a l’atenció a aquest alumnat.
 • Coordinació - conjuntament amb l’ EAP del servei educatiu general – amb els professionals de la salut mental (CSMIJ, Hospitals de Dia, URPI...), amb els professionals del camp de l’educació (UME, UEC, USEE...) i dels serveis socials per l’atenció a aquest alumnat.
 • Orientar estratègies i materials per a l’atenció a aquest alumnat.
 • Contribuir a la formació i actualització dels professionals dels serveis educatius, professorat i altres professionals no docents.
 • Altres funcions que li atribueixi el Departament d'Ensenyament.

 ACCÉS:

Derivats per l’EAP de la zona.


PROFESSIONALS:
 • Professorat d’ensenyament secundari amb titulació de psicòleg o psicopedagog amb capacitat provada a través de l’experiència i la formació específica en l’atenció a l'alumnat amb trastorns del desenvolupament i la conducta.
 • Mestres de pedagogia terapèutica amb capacitat provada per treballar amb alumnat amb trastorns del desenvolupament i la conducta. 

 PROCEDIMENT D'INTERVENCIÓ:

-L'escola fa la demanda a l' EAP de referència.
-L'EAP, mitjançant el protocol de derivació fa la demanda d'intervenció al CRETDiC.
-El CRETDiC es posa en contacte amb l'EAP per acordar un pla d'intervenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.